Zonnepanelen Riethoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Riethoven? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze website vind je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Riethoven!

zonnepanelen installateur 5561
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Riethoven mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.bergeijk.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Bergeijk. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Bergeijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Riethoven
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Riethoven kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Riethoven fluctueren tussen de €5100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Riethoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3675 – €4225€410
2276013€5125 – €5700€625
3334016€6100 – €6250€725
4412018€6425 – €6700€920
5440019€6950 – €7150€1000
6517023€7425 – €8050€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Riethoven vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Riethoven is 3690 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Riethoven?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-riethoven

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Riethoven vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een betrouwbare installateur in je woonplaats. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Riethoven.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bergeijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Riethoven op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5560, 5561).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!