Zonnepanelen Luyksgestel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Luyksgestel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door onze vergelijker lees jij handige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Luyksgestel!

zonnepanelen installateur 5575
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luyksgestel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.bergeijk.nl tref je de spelregels in de gemeente Bergeijk. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Bergeijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Luyksgestel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Luyksgestel zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 550.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Luyksgestel liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Luyksgestel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3700 – €4350€390
2286012€5300 – €5825€625
3327016€5925 – €6050€825
4385018€6400 – €6775€900
5453019€6900 – €7200€1010
6497023€7675 – €8000€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Luyksgestel vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luyksgestel bedraagt 3690 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Luyksgestel?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luyksgestel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Luyksgestel vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je binnen enkele minuten een erkende leverancier in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Luyksgestel.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bergeijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Luyksgestel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5575).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!