Zonnepanelen Westerhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westerhoven? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees jij toepasbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Westerhoven!

zonnepanelen installateur 5563
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerhoven mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.bergeijk.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Bergeijk. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bergeijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westerhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Westerhoven kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan pak je al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Westerhoven liggen tussen om en nabij de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €657 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westerhoven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3425 – €4300€390
2297013€5150 – €5775€675
3332014€5950 – €6225€700
4380018€6425 – €6700€890
5459019€6975 – €7175€990
6508022€7525 – €8150€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Westerhoven vind jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerhoven is 3690 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Westerhoven?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerhoven

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Westerhoven vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je postcoderoos. Tal van leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Westerhoven.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bergeijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerhoven op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5563).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!