Zonnepanelen Reuver kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Reuver? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Via de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze tool doorzoek jij accurate details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Reuver!

zonnepanelen installateur 5953
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reuver mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.beesel.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Beesel. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Beesel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Reuver
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Reuver zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Reuver komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €616,5 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Reuver is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3550 – €4475€430
2270013€5225 – €5825€550
3325014€5950 – €6075€850
4381017€6550 – €6600€900
5455019€6975 – €7125€990
6492022€7450 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Reuver check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reuver is 3390 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Reuver?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reuver

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Reuver vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk je in korte tijd een erkende leverancier in de regio. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Reuver.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Beesel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Reuver op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Reuver, Beesel)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5953).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!