Zonnepanelen Onderdendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Onderdendam? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker ontdek je praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Onderdendam!

zonnepanelen installateur 9959
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9959
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Onderdendam augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.bedum.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Bedum. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Bedum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Onderdendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Onderdendam zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Onderdendam schommelen tussen de €5200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €621 (prijs augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Onderdendam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3650 – €4475€400
2303011€5175 – €5800€550
3321015€5900 – €6225€725
4407018€6425 – €6775€880
5438019€7075 – €7275€980
6514023€7400 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Onderdendam tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onderdendam bedraagt 2580 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Onderdendam?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-onderdendam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Onderdendam vergelijken? Via het advies hieronder heb jij moeiteloos een deskundige aanbieder in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Onderdendam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bedum.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Onderdendam op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9959).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!