Zonnepanelen Zuidwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Zuidwolde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je waardevolle tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Zuidwolde!

zonnepanelen installateur 9785
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9785
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidwolde augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.bedum.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bedum. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bedum zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zuidwolde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zuidwolde bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zuidwolde fluctueren tussen de €5400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en NLE betaal je hiervoor wel €641,25 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zuidwolde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3600 – €4375€400
2294011€5200 – €5750€625
3340015€5900 – €6150€800
4407017€6300 – €6625€950
5470020€7000 – €7150€1010
6498023€7450 – €7825€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Zuidwolde tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidwolde bedraagt 2580 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zuidwolde?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidwolde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zuidwolde vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een betrouwbare monteur in de buurt. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zuidwolde.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bedum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidwolde op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Wijk 00)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7920, 9785).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!