Zonnepanelen Aadorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Aadorp? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Aadorp!

zonnepanelen installateur 7611
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aadorp mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.almelo.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Almelo. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Almelo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Aadorp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Aadorp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aadorp variëren tussen de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aadorp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3525 – €4375€380
2281011€5000 – €5825€550
3346015€5925 – €6125€725
4417016€6350 – €6675€880
5432019€7050 – €7250€990
6480023€7525 – €7950€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Aadorp achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aadorp is 2870 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Aadorp?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aadorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Aadorp vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je vandaag nog een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Aadorp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Almelo.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aadorp op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!