Zonnepanelen Rhoon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Rhoon? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze tool bekijk je veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Rhoon!

zonnepanelen installateur 3161
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rhoon april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.albrandswaard.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Albrandswaard. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Albrandswaard zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rhoon
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rhoon kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rhoon variëren tussen de €5200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Powerpeers betaal je al snel €609,75 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rhoon kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3500 – €4325€420
2282012€5275 – €5625€575
3359016€6000 – €6175€850
4385018€6325 – €6750€880
5458020€7100 – €7125€970
6500023€7450 – €8075€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Rhoon ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rhoon is 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Rhoon?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rhoon

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rhoon vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een goede expert in de regio. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Rhoon.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Albrandswaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rhoon op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3160, 3161, 3162).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!