Zonnepanelen Rotterdam-Albrandswaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Rotterdam-Albrandswaard? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check je samengestelde details m.b.t. zonnepanelen kopen in Rotterdam-Albrandswaard!

zonnepanelen installateur 3165
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rotterdam-Albrandswaard juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.albrandswaard.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Albrandswaard. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Albrandswaard zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rotterdam-Albrandswaard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rotterdam-Albrandswaard kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rotterdam-Albrandswaard fluctueren tussen de €5100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €612 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Rotterdam-Albrandswaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3450 – €4200€420
2308011€5000 – €5825€525
3353015€5950 – €6200€725
4390018€6300 – €6675€900
5466020€6900 – €7275€1010
6516023€7625 – €7825€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Rotterdam-Albrandswaard tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rotterdam-Albrandswaard is 3140 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Rotterdam-Albrandswaard?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rotterdam-albrandswaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rotterdam-Albrandswaard vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk je in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Rotterdam-Albrandswaard.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Albrandswaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rotterdam-Albrandswaard op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!