Zonnepanelen Poortugaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Poortugaal? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze pagina vind je praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Poortugaal!

zonnepanelen installateur 3171
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Poortugaal juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.albrandswaard.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Albrandswaard. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Albrandswaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Poortugaal
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Poortugaal kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Poortugaal liggen tussen om en nabij de €4400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Poortugaal bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3625 – €4300€390
2296013€5300 – €5650€500
3355016€6025 – €6225€725
4403016€6500 – €6750€940
5450019€7000 – €7150€980
6500023€7575 – €8075€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Poortugaal check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poortugaal is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Poortugaal?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-poortugaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Poortugaal vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Poortugaal.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Albrandswaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Poortugaal op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3170, 3171, 3172, 3176).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!