Zonnepanelen Warnsveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Warnsveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze website vind je omvangrijke gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Warnsveld!

zonnepanelen installateur 7231
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warnsveld mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.zutphen.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zutphen. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Zutphen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Warnsveld
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Warnsveld zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Warnsveld liggen tussen de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je daarvoor zo’n €650,25 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Warnsveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3425 – €4225€380
2273013€5050 – €5725€500
3356014€5900 – €6075€725
4409018€6450 – €6775€900
5456019€7025 – €7225€990
6505021€7425 – €8050€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Warnsveld tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warnsveld is 2560 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Warnsveld?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warnsveld

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Warnsveld vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in jouw streek. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Warnsveld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zutphen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Warnsveld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een project in je eigen buurt (Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7230, 7231, 7232).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!