Zonnepanelen Putten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Putten? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze tool vind je toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Putten!

zonnepanelen installateur 3880
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Putten juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.putten.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Putten. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Putten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Putten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Putten bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan bedraagt dit al €1097,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Putten variëren tussen de €4700 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Putten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3650 – €4200€390
2292011€5150 – €5600€500
3333016€6000 – €6250€725
4416018€6525 – €6850€950
5462020€7075 – €7250€970
6510022€7650 – €8200€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Putten tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Putten bedraagt 3280 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Putten?

Puur voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-putten

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Putten vergelijken? Door onze stappenplan tref je moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in de regio. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo interessant zonnepanelen advies in Putten.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Putten.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Putten op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Putten, Bosgebied en Krachtighuizen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3853, 3880, 3881, 3882).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!