Zonnepanelen Elst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Elst? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Elst!

zonnepanelen installateur 3922
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elst april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.rhenen.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Rhenen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Rhenen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Elst
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Elst kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Elst liggen tussen om en nabij de €5000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je al snel €681,75 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Elst bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3625 – €4225€380
2298013€5125 – €5850€675
3341015€6075 – €6150€875
4409017€6500 – €6725€940
5467019€7100 – €7150€980
6484021€7650 – €8100€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Elst bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elst bedraagt 3260 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Elst?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elst

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Elst vergelijken? Via onze stappenplan heb jij moeiteloos een erkende monteur in je postcoderoos. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Elst.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rhenen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elst op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3921, 3922).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!