Zonnepanelen De Zilk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Zilk? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website tref jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Zilk!

zonnepanelen installateur 2191
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Zilk april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.noordwijkerhout.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Noordwijkerhout. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Noordwijkerhout kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Zilk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Zilk kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Zilk komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (kosten april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in De Zilk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3550 – €4375€410
2306013€5200 – €5675€575
3349015€6100 – €6150€800
4410018€6475 – €6750€950
5467019€7050 – €7275€970
6488021€7425 – €8025€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck De Zilk zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Zilk is 3050 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in De Zilk?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-zilk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Zilk vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een erkende monteur in de buurt. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in De Zilk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordwijkerhout.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Zilk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wijk 00)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2190, 2191).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!