Zonnepanelen Rijnsburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rijnsburg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website lees je toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Rijnsburg!

zonnepanelen installateur 2231
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijnsburg juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.katwijk.nl tref je de spelregels in de gemeente Katwijk. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Katwijk zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Rijnsburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Rijnsburg kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4625), dan pak je al €971,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rijnsburg fluctueren tussen de €4100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je hiervoor wel €625,5 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rijnsburg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3675 – €4350€440
2297013€5250 – €5875€525
3331015€5950 – €6175€875
4419017€6400 – €6750€890
5445020€7075 – €7250€970
6502022€7600 – €8125€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Rijnsburg vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijnsburg is 2990 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rijnsburg?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijnsburg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rijnsburg vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind je zonder problemen een professionele specialist in je postcoderoos. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Rijnsburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Katwijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rijnsburg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2230, 2231, 2232).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!