Zonnepanelen Sprang-Capelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sprang-Capelle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina bekijk je uitgebreide details over zonnepanelen kopen in Sprang-Capelle!

zonnepanelen installateur 5160
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sprang-Capelle mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.waalwijk.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Waalwijk. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Waalwijk zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sprang-Capelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sprang-Capelle kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sprang-Capelle zitten vaak tussen de €4200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sprang-Capelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120108€3525 – €4325€390
2310011€5300 – €5700€600
3333016€6050 – €6275€875
4402018€6425 – €6625€890
5459020€6925 – €7275€1000
6487022€7550 – €8100€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Sprang-Capelle zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sprang-Capelle bedraagt 3110 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Sprang-Capelle?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sprang-capelle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sprang-Capelle vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je woonplaats. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort huis. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Sprang-Capelle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waalwijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sprang-Capelle op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5144, 5160, 5161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!