Zonnepanelen Waspik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Waspik? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze website tref je handige informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Waspik!

zonnepanelen installateur 5165
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waspik juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.waalwijk.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waalwijk. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Waalwijk zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Waspik
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Waspik zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waspik komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Waspik is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3525 – €4200€390
2289013€5225 – €5850€550
3334016€6025 – €6075€775
4399018€6350 – €6725€950
5435020€6975 – €7225€970
6481021€7425 – €7975€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Waspik bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waspik is 3110 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Waspik?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waspik

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Waspik vergelijken? Met de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Waspik.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waalwijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waspik op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 5162, 5165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!