Zonnepanelen Valkenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Valkenburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website tref jij uitgebreide toelichtingen over zonnepanelen kopen in Valkenburg!

zonnepanelen installateur 6300
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valkenburg mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.katwijk.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Katwijk. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Katwijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Valkenburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Valkenburg bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 650.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Valkenburg komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je al snel €690,75 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Valkenburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4475€440
2275012€5200 – €5750€600
3340015€6050 – €6075€750
4419017€6550 – €6700€880
5455020€6975 – €7225€970
6491023€7475 – €8100€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Valkenburg bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valkenburg is 2990 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Valkenburg?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valkenburg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Valkenburg vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Valkenburg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Katwijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Valkenburg op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 2235, 6300).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!