Zonnepanelen Volkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Volkel? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze tool ontdek je bruikbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Volkel!

zonnepanelen installateur 5408
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5408
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Volkel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.uden.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Uden. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Uden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Volkel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Volkel kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Pakweg een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Volkel komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Volkel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3500 – €4200€420
2304011€5000 – €5650€575
3341015€5975 – €6125€725
4394018€6325 – €6800€900
5452020€6975 – €7175€970
6505023€7575 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Volkel check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Volkel bedraagt 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Volkel?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-volkel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Volkel vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende expert in je postcoderoos. Een aantal installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet jouw woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Volkel.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Uden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Volkel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Uden, Volkel, Odiliapeel)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5408).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!