Zonnepanelen Odiliapeel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Odiliapeel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind je praktische informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Odiliapeel!

zonnepanelen installateur 5409
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Odiliapeel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.uden.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Uden. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Uden zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Odiliapeel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Odiliapeel kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Odiliapeel liggen tussen om en nabij de €5100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €657 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Odiliapeel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3525 – €4325€380
2306011€5025 – €5650€625
3321014€5950 – €6200€875
4410016€6525 – €6850€930
5436019€7075 – €7225€1010
6505022€7425 – €8050€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Odiliapeel achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Odiliapeel is 3320 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Odiliapeel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-odiliapeel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Odiliapeel vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een deskundige vakman in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Odiliapeel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Uden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Odiliapeel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Uden, Volkel, Odiliapeel)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5409).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!