Zonnepanelen Udenhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Udenhout? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze website lees jij accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Udenhout!

zonnepanelen installateur 5071
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Udenhout mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.tilburg.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tilburg. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Tilburg zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Udenhout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Udenhout zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan profiteer je al van een korting van €1160,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Udenhout liggen tussen de €4300 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Udenhout kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3525 – €4325€410
2285012€5075 – €5850€575
3335014€5950 – €6075€850
4385018€6325 – €6775€900
5445020€7075 – €7150€990
6491023€7550 – €7925€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Udenhout check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Udenhout is 2900 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Udenhout?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-udenhout

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Udenhout vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw streek. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Udenhout.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tilburg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Udenhout op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5070, 5071).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!