Zonnepanelen Berkel-Enschot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Berkel-Enschot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Berkel-Enschot!

zonnepanelen installateur 5057
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berkel-Enschot april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.tilburg.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tilburg. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Tilburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Berkel-Enschot
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Berkel-Enschot zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan profiteer je al van een korting van €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Berkel-Enschot zitten vaak tussen de €4000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €639 (prijspeil april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Berkel-Enschot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3400 – €4350€430
2282013€5075 – €5725€625
3335014€5925 – €6100€700
4405016€6550 – €6850€910
5430019€6975 – €7125€970
6509022€7675 – €8100€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Berkel-Enschot vind jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berkel-Enschot is 2900 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Berkel-Enschot?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berkel-enschot

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Berkel-Enschot vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een uitmuntende installateur in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Berkel-Enschot.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tilburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Berkel-Enschot op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5056, 5057, 5059).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!