Zonnepanelen Strijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Strijen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze vergelijker check je bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Strijen!

zonnepanelen installateur 3291
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Strijen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.strijen.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Strijen. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Strijen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Strijen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Strijen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Strijen fluctueren tussen de €5200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Qurrent betaal je al snel €693 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Strijen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3425 – €4375€390
2289011€5275 – €5900€625
3333015€5900 – €6275€850
4391016€6500 – €6625€940
5441019€7075 – €7250€1010
6497022€7600 – €7925€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Strijen zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strijen is 3090 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Strijen?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-strijen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Strijen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind je vandaag nog een erkende expert in de buurt. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Strijen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op certificering (zoals Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Strijen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Strijen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Strijen en buitengebied)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3290, 3291).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente