Zonnepanelen Strijensas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Strijensas? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina doorzoek je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Strijensas!

zonnepanelen installateur 3292
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3292
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Strijensas juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.strijen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Strijen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Strijen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Strijensas
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Strijensas kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Strijensas variëren tussen de €4300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €621 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Strijensas is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3550 – €4425€380
2284012€5300 – €5800€500
3350015€6075 – €6250€875
4391017€6325 – €6675€940
5452020€6900 – €7175€980
6483023€7450 – €7975€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Strijensas vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strijensas bedraagt 3090 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Strijensas?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-strijensas

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Strijensas vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind je moeiteloos een erkende monteur in jouw omgeving. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet het huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Strijensas.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Strijen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Strijensas op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Strijen en buitengebied)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3292).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!