Zonnepanelen Mookhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Mookhoek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Mookhoek!

zonnepanelen installateur 3293
  • Eenvoudig geld besparen.
  • Duurzame investering.
  • Ruim aanbod in de regio.
  • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3293
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mookhoek juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.strijen.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Strijen. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

  • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
  • In de gemeente Strijen zijn er verschillende mogelijkheden.
  • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
  • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Mookhoek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mookhoek kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mookhoek schommelen tussen de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Mookhoek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3575 – €4425€410
2307012€5275 – €5700€500
3341014€6075 – €6250€750
4417017€6325 – €6675€920
5452019€7000 – €7225€990
6488022€7575 – €7850€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Mookhoek tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mookhoek is 3090 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Mookhoek?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mookhoek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mookhoek vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een goede expert in de regio. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Postcode + huisnummer invoeren

    Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Wat zijn de uitgangspunten?

    Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

  3. Wat wilt u laten installeren?

    Beschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Mookhoek.

  4. Verstrek de contactgegevens

    Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

  5. Het vergelijken van offertes

    Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

  • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Strijen.
  • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
  • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mookhoek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Strijen en buitengebied)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 3293).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!