Zonnepanelen Soesterberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Soesterberg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina bekijk je accurate info over zonnepanelen kopen in Soesterberg!

zonnepanelen installateur 3769
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Soesterberg juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.soest.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Soest. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Soest zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Soesterberg
Direct zonnepanelen bestellen? In Soesterberg zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Soesterberg schommelen tussen de €4500 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Soesterberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3500 – €4325€440
2292012€5225 – €5700€600
3320014€5975 – €6050€875
4419018€6400 – €6700€920
5439019€6925 – €7200€980
6491022€7550 – €8075€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Soesterberg ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soesterberg is 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Soesterberg?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-soesterberg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Soesterberg vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Soesterberg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Soest.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Soesterberg op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3769).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!