Zonnepanelen Lage Vuursche kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Lage Vuursche? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lage Vuursche!

zonnepanelen installateur 3749
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lage Vuursche juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.baarn.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Baarn. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Baarn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lage Vuursche
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lage Vuursche kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lage Vuursche liggen tussen de €4500 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lage Vuursche is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3675 – €4375€440
2284012€5125 – €5725€575
3343016€6000 – €6150€800
4384017€6350 – €6800€910
5435020€6950 – €7175€970
6493023€7525 – €8025€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Lage Vuursche bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lage Vuursche bedraagt 2980 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Lage Vuursche?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lage-vuursche

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lage Vuursche vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Lage Vuursche.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Baarn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lage Vuursche op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 3749).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!