Zonnepanelen Moergestel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Moergestel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze website bekijk je praktische details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Moergestel!

zonnepanelen installateur 5066
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moergestel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.oisterwijk.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oisterwijk. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oisterwijk zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Moergestel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Moergestel zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5500), dan bedraagt dit al €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Moergestel variëren tussen de €5400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Moergestel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3400 – €4400€440
2307013€5075 – €5850€600
3329015€5950 – €6025€800
4408017€6350 – €6825€950
5469020€7075 – €7275€980
6506022€7550 – €8150€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Moergestel zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moergestel is 3470 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Moergestel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moergestel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Moergestel vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Moergestel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oisterwijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moergestel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5066).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!