Zonnepanelen Heukelom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heukelom? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Middels het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Gezien het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website vind jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heukelom!

zonnepanelen installateur 5066
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heukelom juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.oisterwijk.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oisterwijk. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oisterwijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Heukelom
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Heukelom kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heukelom zitten vaak tussen de €4800 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €641,25 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Heukelom bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3700 – €4475€430
2309012€5225 – €5600€675
3323014€6050 – €6250€750
4406017€6425 – €6825€910
5439019€7050 – €7300€1000
6486022€7675 – €8075€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Heukelom achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heukelom is 3470 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Heukelom?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heukelom

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Heukelom vergelijken? Middels onze stappenplan kies je moeiteloos een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Heukelom.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oisterwijk.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heukelom op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5059, 5066).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!