Zonnepanelen Stoutenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Stoutenburg? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker lees jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Stoutenburg!

zonnepanelen installateur 3835
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stoutenburg juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.leusden.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leusden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Leusden zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stoutenburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Stoutenburg kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan loopt dit al op tot €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Stoutenburg variëren tussen de €5000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor zo’n €666 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Stoutenburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3475 – €4250€420
2270012€5000 – €5800€600
3329015€5950 – €6100€850
4386017€6400 – €6825€890
5457020€7100 – €7200€970
6484023€7600 – €7875€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Stoutenburg lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stoutenburg bedraagt 3130 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Stoutenburg?

Voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stoutenburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Stoutenburg vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Stoutenburg.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leusden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stoutenburg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 3835).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!