Zonnepanelen Harkstede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Harkstede? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze website ontdek je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Harkstede!

zonnepanelen installateur 9614
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harkstede augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van http://gemeente.groningen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Groningen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Groningen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Harkstede
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Harkstede kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Harkstede liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (tarieven augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Harkstede kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3575 – €4275€410
2297013€5100 – €5700€675
3335015€6100 – €6225€800
4413018€6325 – €6650€880
5470019€7100 – €7250€990
6493022€7425 – €8025€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Harkstede lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harkstede is 2320 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Harkstede?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harkstede

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Harkstede vergelijken? Met onderstaande tips vind je in korte tijd een uitstekende vakman in jouw streek. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Harkstede.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Groningen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Harkstede op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9614).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!