Zonnepanelen De Moer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in De Moer? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in De Moer!

zonnepanelen installateur 5176
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Moer juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.loonopzand.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Loon op Zand. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij noemen we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Loon op Zand kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in De Moer
Direct zonnepanelen bestellen? In De Moer kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan is het belastingvoordeel al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Moer zitten vaak tussen de €5200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €607,5 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in De Moer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3600 – €4500€440
2308013€5200 – €5600€675
3334016€6000 – €6200€700
4413016€6525 – €6825€910
5430019€6950 – €7125€970
6499023€7700 – €7800€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck De Moer tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Moer bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Moer?

Voor het leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-moer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in De Moer vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een professionele aanbieder in je woonplaats. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in De Moer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Loon op Zand.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in De Moer op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5176).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!