Zonnepanelen Kaatsheuvel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Kaatsheuvel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker doorzoek jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kaatsheuvel!

zonnepanelen installateur 5171
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kaatsheuvel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.loonopzand.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Loon op Zand. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Loon op Zand kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kaatsheuvel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kaatsheuvel kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kaatsheuvel komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kaatsheuvel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3550 – €4450€400
2295013€5100 – €5600€675
3340016€5950 – €6175€750
4385018€6550 – €6625€880
5457020€7050 – €7225€1030
6489022€7675 – €7875€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Kaatsheuvel vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaatsheuvel bedraagt 3420 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kaatsheuvel?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kaatsheuvel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kaatsheuvel vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies jij in korte tijd een professionele specialist in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Kaatsheuvel.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Loon op Zand.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kaatsheuvel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5170, 5171, 5172).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!