Zonnepanelen Lisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lisse? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze website tref je praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lisse!

zonnepanelen installateur 2161
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lisse april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.lisse.nl lees je de spelregels in de gemeente Lisse. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lisse is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lisse
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lisse zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lisse fluctueren tussen de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €654,75 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Lisse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3700 – €4375€390
2299013€5275 – €5900€650
3349016€6000 – €6075€725
4414017€6350 – €6625€890
5435020€7000 – €7300€1020
6520023€7600 – €8025€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Lisse check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lisse bedraagt 2920 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lisse?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lisse

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lisse vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek je zonder problemen een goede specialist in de buurt. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Lisse.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lisse.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lisse op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (De Loosters, Halfweg, Meer en Duin, De Blinkerd, Meerenburgh, Oranjewijk, Zeeheldenwijk, Bloemenwijk, Centrum, Berkhout, Van Rijckevorsel, Componistenwijk, Schilderswijk, Vogelwijk, Dever, Geestwater, Vrouwenpolder, Lisse Rond, De Engel, Ter Beek, Roovers Broek)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 2160, 2161, 2162, 2163).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!