Zonnepanelen Dalem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Dalem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker check jij actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Dalem!

zonnepanelen installateur 4213
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalem april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.gorinchem.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gorinchem. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Gorinchem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Dalem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Dalem kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 800.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dalem schommelen tussen de €4600 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je hiervoor wel €650,25 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dalem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3625 – €4250€430
2300012€5225 – €5800€650
3349016€5975 – €6025€800
4411017€6550 – €6625€900
5441020€7025 – €7250€1000
6483021€7425 – €8125€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Dalem zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalem is 2710 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Dalem?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Dalem vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij zonder problemen een goede vakspecialist in de buurt. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Dalem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gorinchem.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dalem op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4213).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!