Zonnepanelen Kudelstaart kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kudelstaart? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij toepasbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kudelstaart!

zonnepanelen installateur 1433
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kudelstaart juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.aalsmeer.nl check jij de spelregels in de gemeente Aalsmeer. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Aalsmeer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kudelstaart
Direct zonnepanelen bestellen? In Kudelstaart kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kudelstaart variëren tussen de €5300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €684 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Kudelstaart bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3425 – €4450€400
2305012€5025 – €5600€675
3329016€6100 – €6250€775
4390017€6350 – €6600€910
5444019€6925 – €7175€980
6514023€7400 – €8125€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kudelstaart ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kudelstaart bedraagt 3230 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Kudelstaart?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kudelstaart

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kudelstaart vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een professionele installateur in jouw streek. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Kudelstaart.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aalsmeer.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kudelstaart op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Aalsmeer, Kudelstraat en Kalslagen, Oosteinde)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1424, 1433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!