Zonnepanelen Ommel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ommel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website ontdek jij uitgebreide informatie aangaande zonnepanelen kopen in Ommel!

zonnepanelen installateur 5724
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5724
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ommel februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.asten.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Asten. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Asten is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ommel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ommel kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 700.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ommel variëren tussen de €4700 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijspeil februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ommel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3625 – €4425€410
2280011€5200 – €5675€575
3348015€5975 – €6125€750
4408016€6400 – €6825€950
5455020€7000 – €7200€960
6496021€7650 – €8100€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Ommel vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ommel is 3560 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Ommel?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ommel

Plaatsen in de buurt:

Bekende merken:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ommel vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Ommel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Asten.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ommel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een project in je eigen buurt (Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5724).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!