Zonnepanelen Mierlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Mierlo? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina vind je praktische toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mierlo!

zonnepanelen installateur 5731
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5731
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mierlo april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.geldrop-mierlo.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Geldrop-Mierlo. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Geldrop-Mierlo kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Mierlo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mierlo kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 550.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Mierlo liggen tussen om en nabij de €4200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Mierlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3700 – €4425€410
2298011€5175 – €5675€525
3328014€6075 – €6100€750
4398017€6400 – €6700€900
5450020€7075 – €7125€1000
6492022€7425 – €7925€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Mierlo check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mierlo is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Mierlo?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mierlo

Plaatsen in de regio:

Veel gekozen merken:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Mierlo vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een erkende installateur in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Mierlo.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificering (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Geldrop-Mierlo.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mierlo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Geldrop, Mierlo)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5730, 5731).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!