Zonnepanelen Heusden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Heusden? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website vind je uitgebreide informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heusden!

zonnepanelen installateur 5725
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5725
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heusden mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.asten.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Asten. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Asten is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Heusden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Heusden bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heusden schommelen tussen de €4800 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €675 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Heusden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3700 – €4375€430
2299012€5075 – €5825€500
3347014€6050 – €6125€850
4381016€6400 – €6675€890
5443020€7075 – €7200€980
6506022€7700 – €7950€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Heusden check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heusden is 3560 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Heusden?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heusden

Plaatsen in de buurt:

Actuele merken:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heusden vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je moeiteloos een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Heusden.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Asten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heusden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5725).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!