Zonnepanelen Eygelshoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Eygelshoven? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website check jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eygelshoven!

zonnepanelen installateur 6469
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6469
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eygelshoven mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.kerkrade.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kerkrade. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Kerkrade zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Eygelshoven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Eygelshoven zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eygelshoven variëren tussen de €4300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Eygelshoven kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3700 – €4275€420
2287013€5025 – €5850€500
3354016€6025 – €6125€800
4395017€6475 – €6775€940
5431019€6900 – €7175€1030
6493023€7625 – €8000€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Eygelshoven vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eygelshoven bedraagt 2800 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Eygelshoven?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eygelshoven

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Eygelshoven vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Eygelshoven.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kerkrade.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Eygelshoven op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6464, 6469, 6470, 6471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!