Zonnepanelen Hillegom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hillegom? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij deze website ontdek jij waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Hillegom!

zonnepanelen installateur 2180
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hillegom juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.hillegom.nl tref je de spelregels in de gemeente Hillegom. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hillegom zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hillegom
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hillegom bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hillegom schommelen tussen de €4400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hillegom kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3500 – €4325€430
2281013€5225 – €5800€525
3325014€6050 – €6250€875
4406018€6525 – €6700€890
5439020€6925 – €7300€1000
6488023€7450 – €7975€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Hillegom lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hillegom bedraagt 2960 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Hillegom?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hillegom

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hillegom vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een goede expert in je postcoderoos. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Hillegom.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hillegom.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hillegom op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Centrum, Noord, Elsbroek, Buitengebied)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2121, 2180, 2181, 2182).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!