Zonnepanelen Zandpol kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Zandpol? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze website bekijk je samengestelde raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zandpol!

zonnepanelen installateur 7764
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zandpol mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.emmen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Emmen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Emmen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Zandpol
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zandpol zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan is het belastingvoordeel al €1008. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zandpol variëren tussen de €4200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zandpol bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3675 – €4225€420
2297011€5150 – €5675€600
3341014€6050 – €6225€850
4400017€6525 – €6675€940
5461020€7000 – €7175€960
6514021€7700 – €8200€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Zandpol ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandpol is 2990 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Zandpol?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zandpol

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zandpol vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in jouw streek. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Zandpol.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandpol op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7764).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!