Zonnepanelen Schoonebeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Schoonebeek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool lees jij veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Schoonebeek!

zonnepanelen installateur 7761
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoonebeek mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.emmen.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Emmen. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Emmen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Schoonebeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schoonebeek kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan loopt dit al op tot €1002,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schoonebeek variëren tussen de €5400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schoonebeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3600 – €4325€420
2302012€5000 – €5700€550
3342014€5950 – €6075€800
4385016€6450 – €6675€910
5461019€7025 – €7175€1000
6515023€7425 – €8150€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Schoonebeek lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoonebeek bedraagt 2990 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Schoonebeek?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoonebeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schoonebeek vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij vandaag nog een deskundige leverancier in jouw streek. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Schoonebeek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schoonebeek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7760, 7761, 7766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!