Zonnepanelen Nieuw-Schoonebeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nieuw-Schoonebeek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze pagina doorzoek jij veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nieuw-Schoonebeek!

zonnepanelen installateur 7766
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Schoonebeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.emmen.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Emmen. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Emmen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nieuw-Schoonebeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Schoonebeek zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nieuw-Schoonebeek liggen tussen om en nabij de €4700 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Schoonebeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3675 – €4500€380
2275012€5000 – €5850€675
3333014€6025 – €6075€750
4417018€6325 – €6625€890
5446020€7100 – €7275€990
6487021€7550 – €8125€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nieuw-Schoonebeek bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Schoonebeek is 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuw-Schoonebeek?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-schoonebeek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Schoonebeek vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcoderoos. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Nieuw-Schoonebeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Schoonebeek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!