Zonnepanelen Weiteveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Weiteveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website doorzoek jij veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Weiteveen!

zonnepanelen installateur 7766
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weiteveen mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.emmen.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Emmen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Emmen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Weiteveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Weiteveen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Weiteveen fluctueren tussen de €5400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €630 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Weiteveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3675 – €4250€390
2291011€5200 – €5725€500
3327014€5975 – €6125€800
4410016€6475 – €6725€880
5461019€7025 – €7125€970
6494023€7450 – €8125€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Weiteveen check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weiteveen is 2990 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Weiteveen?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weiteveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Weiteveen vergelijken? Door onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een goede vakspecialist in de buurt. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Weiteveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weiteveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Dan kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7765, 7766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!