Zonnepanelen Gassel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Gassel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je waardevolle informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Gassel!

zonnepanelen installateur 5438
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gassel juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.grave.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Grave. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Grave kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Gassel
Direct zonnepanelen bestellen? In Gassel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gassel variëren tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gassel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3675 – €4400€420
2283013€5250 – €5875€500
3320015€6075 – €6225€825
4399016€6350 – €6725€900
5452020€7025 – €7200€1000
6480021€7525 – €8075€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Gassel check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gassel is 3180 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Gassel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gassel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Gassel vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een goede leverancier in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Gassel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Grave.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gassel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Grave, Escharen, Velp, Gassel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!