Zonnepanelen Geldrop-Mierlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Geldrop-Mierlo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker vind jij toepasbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Geldrop-Mierlo!

zonnepanelen installateur 5660
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geldrop-Mierlo juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.geldrop-mierlo.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Geldrop-Mierlo kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Geldrop-Mierlo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Geldrop-Mierlo kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg een half miljoen consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Geldrop-Mierlo liggen tussen om en nabij de €4900 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €616,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Geldrop-Mierlo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3675 – €4425€410
2297013€5050 – €5650€650
3360015€5950 – €6175€700
4393016€6300 – €6700€940
5446019€6900 – €7175€980
6485022€7650 – €8200€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Geldrop-Mierlo ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geldrop-Mierlo bedraagt 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Geldrop-Mierlo?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geldrop-mierlo

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Geldrop-Mierlo vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Geldrop-Mierlo.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Geldrop-Mierlo.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geldrop-Mierlo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Geldrop, Mierlo)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente