Zonnepanelen Eindhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Eindhoven? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze tool check je waardevolle aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Eindhoven!

zonnepanelen installateur 5600
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5600
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2760 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eindhoven juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.eindhoven.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Eindhoven. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Eindhoven zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eindhoven
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eindhoven kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eindhoven fluctueren tussen de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio betaal je al snel €609,75 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Eindhoven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3675 – €4400€410
2293013€5200 – €5850€675
3333014€5925 – €6200€850
4381016€6450 – €6775€910
5470019€6975 – €7125€1000
6488021€7650 – €8000€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Eindhoven achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eindhoven bedraagt 2760 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Eindhoven?

Voor het leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eindhoven

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Eindhoven vergelijken? Met onderstaande tips vind je in enkele stappen een erkende installateur in jouw streek. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Eindhoven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eindhoven.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eindhoven op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!