Zonnepanelen Geldrop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Geldrop? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze website tref jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Geldrop!

zonnepanelen installateur 5660
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geldrop maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.geldrop-mierlo.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Geldrop-Mierlo. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Geldrop-Mierlo kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Geldrop
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Geldrop zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Geldrop schommelen tussen de €4300 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (vergoeding maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Geldrop is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3625 – €4300€440
2305011€5225 – €5675€600
3357014€6075 – €6225€725
4407018€6450 – €6725€920
5464019€7075 – €7225€970
6481023€7675 – €8150€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Geldrop ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geldrop bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Geldrop?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geldrop

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Geldrop vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je in korte tijd een goede leverancier in je woonplaats. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Geldrop.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Geldrop-Mierlo.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geldrop op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Geldrop, Mierlo)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!