Zonnepanelen Raamsdonk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Raamsdonk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref jij veelzijdige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Raamsdonk!

zonnepanelen installateur 5165
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Raamsdonk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.geertruidenberg.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Geertruidenberg. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Geertruidenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Raamsdonk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Raamsdonk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan is jouw winst al €992,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Raamsdonk variëren tussen de €4600 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €693 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Raamsdonk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3400 – €4375€440
2286013€5100 – €5775€550
3352016€5975 – €6025€875
4413016€6450 – €6675€950
5457019€7100 – €7200€1020
6485022€7550 – €8175€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Raamsdonk zie je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Raamsdonk is 3090 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Raamsdonk?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-raamsdonk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Raamsdonk vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek je zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Raamsdonk.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Geertruidenberg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Raamsdonk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4944, 5165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!